Studenți

Secția de Ghidare și Consiliere în Carieră și Educație artistică a UPS „Ion Creangă” a inițiat o Campania de caritate „Pe timp de pandemie: donăm produse de igienă!” Studenții și profesorii de la toate facultățile au contribuit, în măsura posibilităților, la acțiunea voluntară de colectare a produselor de igienă cu scopul de a fi donate copiilor din familii social-vulnerabile.
După ce au fost colectate, produsele au fost donate ”Centrului social antiviolenţă “Helmut-Wolf” din satul Ciuciuleni, raionul Hânceşti.”, acesta este un centru unde victimele violenţei în familie pot beneficia de susţinere în orice zi şi la orice oră. Este una dintre instituţiile unde se pot adăposti femeile agresate. 
Astfel, produse de igienă, cât și hăinuțele adunate, au fost tocmai binevenite în prag de sărbători.

Secția Ghidare, Consiliere în Carieră și Promovarea Imaginii în colaborare cu ProCurierMedia, a venit astăzi,  12.11.19 cu o sesiune tematică “Forme moderne de sănătate pentru tinerele încadrate în procesul de învățământ” pentru studente-fete din cadrul Universității.

[vls_gf_album id=”2569″]


 


AO Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei AVE Copiii în cadrul proiectului „Asistență socială, educațională și medicală pentru refugiați și solicitanți de azil în Moldova” susținut de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) anunță concurs de oferte pentru identificarea unui consultant-formator pentru moderarea unui training de 2 zile pentru cadrele didactice în domeniul participării copiilor în procesul de luare a deciziilor. Pentru mai multe informații accesați AICI.


Aviz

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă informează persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă despre cele mai plătite joburi pe piața muncii la 10 ianuarie 2019, conform declarațiilor agenților economici. Locurile de muncă disponibile, pot fi accesate atît de femei, cît și de bărbați.

Doritorii sunt îndemnați să acceseze  Lista celor 100 cele mai bine plătite locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forței de Muncă” (conform declaraţiilor agenţilor economici) și să aplice CV-ul pentru ofertele corespunzătoare din listă accesând portalul www.angajat.md sau adresându-se la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

Pentru informații suplimentare despre locurile de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă și condițiile de ocupare a acestora vizitați agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, conform domiciliului.

Date de contact:

Centrul de Apel – Piața Muncii la nr. 080001000 (apel gratuit din R. Moldova) sau (+37322) 838414 (apel cu tarif normal din străinătate) de luni până vineri, în intervalul orelor 8.30 – 15.30.
www.angajat.md


Program de consiliere educațională

AVIZ

Luni, 07.05.2018, pentru studenții (ciclului I, licență), anul 1, 2 și 3 de studii, frecvența la zi și masteranzi,  cu referire la implicare în acțiuni de voluntariat extern în plan național, CGCC în colaborare cu Asociația Little People România a organizat o ședință de informare a studenților universității despre activitatea de recrutare a tinerilor voluntari în acțiuni de îmbunătățire a calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer.

Studenții prezenți la ședință au constatat că pot contribui semnificativ la rata de supraviețuire a acestui grup de bolnavi, prin oferirea unui suport psihosocial și emoțional pe toată perioada spitalizării și după finalizarea tratamentului (activități pentru cei mici; intervenții specializate  pentru adolescenți și tineri adulți, tabere, focus grup-uri cu supraviețuitori, educație pentru pacienți etc.

   


Programul de consiliere educațională a studenților

AVIZ

Luni, 4 septembrie 2017, ora 13.00, aula 318, blocul de studii VI, Centrul de Ghidare și Consiliere în Carieră anunță demararea Zilei Matricolei pentru studenții anului I  la facultatea Arte Plastice și Design a UPS „Ion Creangă” din Chișinău.

Invitați:

 1. Franț Lilia, președintele Comitetului Sindical al Studenților;
 2. Popa Galina, specialist Serviciu de evidență a populației,
 3. Scherlet Ecaterina, șef al Bibliotecii universitare;
 4. Jeleapov Elena, șef Punct medical universitar;
 5. Ciorbă Constantin, dr. hab. prof. univ, decan al Facultății Formare continuă și a celor cu funcții de conducere, membru catedrei Pedagogie Preșcolară, Educație Fizică și Dans;
 6. Vacarciuc Mariana, dr., conf. univ., șef Centrul de educație artistică și instruire complementară;
 7. Saranciuc-Gordea Liliana, dr., conf., șef Centrul de Ghidare și Consiliere în Carieră;
 8. Popa Natalia, lector universitar, metodist „Relații cu publicul” al Centrului de Ghidare și Consiliere în Carieră.

AVIZ

Vineri, 1 septembrie 2017 de Ziua Cunoștințelor Centrul de Ghidare și Consiliere în Carieră anunță demararea Zilei Matricolei pentru studenții anului I la toate facultățile UPS „Ion Creangă” din Chișinău conform orarului:

Facultatea Ora Blocul de studii, aula
Filologie 830 Bl. I, 101
Limbi și Literaturi Străine 930 Bl. I, 102
Psihologie și Psihopedagogie Specială 1030 Bl. II, 58
Științe ale Educației și Informatică 1100 Bl. I, 103
Istorie și Geografie 1130 Bl. I, 507

Invitați:

 1. Franț Lilia, președintele Comitetului Sindical al Studenților;
 2. Popa Galina, specialist Serviciu de evidență a populației,
 3. Scherlet Ecaterina, șef al Bibliotecii universitare;
 4. Jeleapov Elena, șef Punct medical universitar;
 5. Ciorbă Constantin, dr. hab. prof. univ, decan al Facultății Formare continuă și a celor cu funcții de conducere, membru catedrei Pedagogie Preșcolară, Educație Fizică și Dans;
 6. Vacarciuc Mariana, dr., conf. univ., șef Centrul de educație artistică și instruire complementară;
 7. Saranciuc-Gordea Liliana, dr., conf., șef Centrul de Ghidare și Consiliere în Carieră;
 8. Popa Natalia, lector universitar, metodist „Relații cu publicul” al Centrului de Ghidare și Consiliere în Carieră.

AVIZ

Dragi studenți ai UPS „Ion Creangă” din Chișinău, Compania SRL „Dyninno”, propune un training de familiarizare cu activitatea companiei și eventuala angajare a voastră în câmpul muncii.

Programul training-ului:

– familiarizarea cu istoria creării companiei, a valorilor, locurilor de muncă și posturilor în cadrul firmei;

– feedback-ul actualilor noștri angajați;

– fail-uri multimedia (video), care reflectă stilul companiei „Dyninno”;

– propunerea de angajare în câmpul muncii (ofertă de muncă).

Durata training-ului: o oră.

Demararea ședințelor de training va avea loc conform orarului de mai jos.

Facultatea  Data, ora,aula Responsabil(președinte CGCF/tutore de program)

Nume, prenume, tel. mobil

Psihologie și psihopedagogie specială 20.09.17 Popescu Cristina
13:00 – 14:00
Bloc II, aula 58
Arte plastice și design 14.09.17 Arbuz-Spatari Olimpiada
10:00 – 11:00
Bloc VI, aula 314
Științe ale educației și Informatică 15.09.17 Ciobanu Valentina
10:30 – 11:10
Bloc I, aula 101
Filologie  15.09.17 Cibotaru Liuba
10:30 – 11:10
Bloc I, aula 101
Limbi și literaturi străine 15.09.17 Bolduma Viorica
11:30 – 12:30
Bloc I, aula 102

CGCC

13.09.2017

În această vară, Academia Oxford Royale va primi un grup de studenți la una dintre cele mai vechi și mai pitorești dintre toate colegiile din Oxford University – Merton College.Dacă v-ați gândi să vă alăturați pentru o experiență care va fi impecabilă din punct de vedere cultural și social, deoarece va fi benefică din punct de vedere academic.

Pentru mai multe detalii accesați https://www.oxford-royale.co.uk/oxford-summer-school-adults


Programul de activitate a Centrului de consiliere pentru autoeficiență și consiliere a familiei

Proiect de activitate a Centrului de consiliere pentru autoeficiență și consiliere a familiei (CCACF) destinat studenților și masteranzilor UPS „Ion Creangă”


Programul “Burse pentru Viitorul Tău!” – 2016 – 2017