Noutăți

Secția de Ghidare și Consiliere în Carieră și Educație artistică a UPS „Ion Creangă” a inițiat o Campania de caritate „Pe timp de pandemie: donăm produse de igienă!” Studenții și profesorii de la toate facultățile au contribuit, în măsura posibilităților, la acțiunea voluntară de colectare a produselor de igienă cu scopul de a fi donate copiilor din familii social-vulnerabile.
După ce au fost colectate, produsele au fost donate ”Centrului social antiviolenţă “Helmut-Wolf” din satul Ciuciuleni, raionul Hânceşti.”, acesta este un centru unde victimele violenţei în familie pot beneficia de susţinere în orice zi şi la orice oră. Este una dintre instituţiile unde se pot adăposti femeile agresate. 
Astfel, produse de igienă, cât și hăinuțele adunate, au fost tocmai binevenite în prag de sărbători.

Secția de Ghidare, Consiliere în Carieră și Educație Artistică în colaborare cu facultățile universității au susținut campania propusă de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu genericul “Pledoarie pentru Pedagogie”
Cu siguranță, decizia tinerilor de a deveni profesori pornește dintr-o pasiune, din admirația față de un anumit model de pedagog, de un dascăl pe care l-au avut în față, de prezența căruia s-au bucurat zi de zi, un dascăl care le-a influențat în mod favorabil formarea, evoluția.
De la adopta un anumit model de personalitate până la a deveni un model pentru altcineva e un drum lung. A deveni profesor presupune o investiție substanțială în propria formare intelectuală și spirituală, o investiție continuă, pe tot parcursul vieții. De aceea, putem afirma cu certitudine că a fi pedagog nu e o simplă profesie, ci un stil de viață, un mod de a fi.
Fundamentul profesiei se depune în cadrul studiilor universitare, la facultate, însă performanța se atinge doar prin experiență. Cine își propune să devină pedagog face un pas care îi va schimba radical viața. Pentru că un profesor adevărat este un mediator al valorilor, un explorator al frumuseții lumii, un promotor al adevărurilor. Iar aceste aspecte garantează calitatea propriei existențe, dar și a celor din anturaj: a discipolilor.
Un profesor adevărat rămâne profesor și înafara sălii de clasă, este profesor nu doar pentru elevi, cu și pentru părinți, pentru comunitate. Oricine are ceva de învățat de la el, de la modul lui de a fi.
Iată de ce, pentru tinerii care își doresc să simtă cum crește valoarea personalității lor de la an la an, calea care le garantează o ascensiune intelectuală și spirituală, este cea a pedagogiei.

[vls_gf_album id=”3095″]


Secția de Ghidare, Consiliere în Carieră și Educație artistică în colaborare cu Confederația Națională Sindicală a pregătit pentru studenții anului absolvent al tuturor facultăților un webinar cu titlul “Drepturile tinerilor la locul de muncă: Muncă decentă pentru tineri” care va avea loc marți 8.09.2020, ora 13.00 Programul urmărește să definească conceptul de “Muncă decentă” și să ajute tinerii lucrători să-și identifice rolul de a contribui la promovarea și menținerea unor locuri de muncă echitabile și productive.


Universitatea de Vest din Timișoara invită toți doritorii de a participa la Școala de vară. Pentru mai multe informații accesați AICI.

 


U.P.S. „Ion Creangă” din Chișinău invită cadrele didactice din învățământul general la seminarul metodologic PRODUS UL CURRICULAR: REALIZARE ȘI EVALUARE, care va avea loc în cadrul Zilei Ușilor Deschise, pe data de 21 martie 2020, ora 10.00, bl. 1, în sala 101. Seminarul metodologic se va desfășura în trei sesiuni, pe următoarele teme de interes:

  1. Produsul curricular, moderator L. Cibotaru, prodecan al Facultății de Filologie și Istorie.
  2. Sugestii pentru rezolvarea testului de bacalaureat, moderator A. Zgardan, dr., conf. univ.
  3. Elaborarea eseului de caracterizare a personajului literar. Tehnici de analiză a personajului literar, moderator O. Gherman, dr., lector univ.

ANUNȚURI 


ACADEMIA NAȚIONALĂ DE ȘAH angajează Pedagog de șah. Obligații funcționale: – Predare-învățare-evaluare a jocului de șah; – Atenție sporită în activității, dezvoltarea interesului copilului; Cerințe: – Studii pedagogice specializate (preșcolari, clase primare,etc.) – Experiența în muncă este un avantaj, dar nu e strict necesar; – Cunoașterea jocului de șah, la fel, e un avantaj, dar nu e strict necesar; Se oferă formare în domeniu și pachetul social deplin Pentru informații sunați 067643065.