Centrului Național de Inovații Digitale – Clasa Viitorului

Logo www.upsc.md
 Denumirea proiectului  Suport pentru fortificarea capacităților Centrului Național de Inovații Digitale – Clasa Viitorului
 

 

 

Parteneri de cooperare

 

Obiectivele proiectului

Centrul Național de Inovații Digitale în Educație (CNIDE) activează ca și Centru de referință în inovații educaționale, promovând utilizarea tehnologiilor pentru învățarea activă și dispune de o echipă de profesori/instructor competenți și un portofoliu de cursuri inovative pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice.

 

 

Rezultatele proiectului

 

  • Formatorii CNIDE beneficiază de instruiri pe tematici ce se referă la tehnici de predare inovative și învățare activă.
  • Formatorii au învățat cele mai bune practici și metodologii moderne de predare-învățare din diferite sisteme educaționale.
  • CNIDE a transmis noile module pentru primirea acreditării preliminare și acreditare deplină ulterior.
  • Formatorii CNIDE promovează conceptul de învățare activă încorporat cu noile module prin demonstrarea celor mai bune practici, serii de ateliere de lucru.
  • Experții CNIDE elaborează o sinteză a maturității digitale a sistemului educațional.
  • Echipa managerială a CNIDE beneficiază de mentorat urmat de propuneri și recomandări cu scopul de a îmbunătăți capacitatea organizațională a Centrului.
  • CNIDE este acreditat ca prestator de servicii de instruire.
 

Descrierea proiectului

Proiectul va oferi suport în fortificarea capacităților CNIDE de a promova metodologii moderne pentru învățarea activă și inovații digitale în sistemul de învățământ din Republica Moldova, servind ca platformă educațională pentru împărtășirea de experiențe, a celor mai bune practici și a lecțiilor învățate ca rezultat al implementării modelului de predare STEAM.

Proiectul va oferi diverse propuneri și recomandări pentru îmbunătățirea capacităților organizaționale  a CNIDE.

Componentele proiectului:

I.     Fortificarea capacităților formatorilor CNIDE pe partea didactică și utilizarea metodelor inovative de predare-învățare.

II.    Suport pentru formatorii CNIDE în elaborarea noilor module de instruire a cadrelor didactice pe utilizarea metodelor inovative în didactică.

III. Dezvoltarea organizațională a CNIDE și susținerea livrării instruirilor.

Durata proiectului 01.10.2019 – 30.09.2022